Jag har aldrig varit ett stort fan av majs, framför allt inte på burk, men Sara har börjat få mig på andra tankar. Fram tills alldeles nyligen tyckte jag att majskorn bara var ovälkomna gäster i sallader och tacowraps, men …
Pasta med pumpasås
Nu är det oktober och tid för pumpor! Det känns som om pumpor är mest kända som ljuslyktor kring halloween och för att dom har goda frön, men själva köttet i pumpan glöms ofta bort. Synd tycker vi, för det …
Thaifärs med kokosmjölk och koriander
Här har vi piffat till den klassiska middagsrätten k*ttfärssås med lite mer exotiska smaker än vanligt. Med lite chilipasta, kokosmjölk och koriander går rätten från svensk husmanskost och närmre thailändsk matkultur. Koriander är en speciell örtkrydda som vi båda har …
Hemlagade Göttbullar
Substitut till köttbullar finns det gott om i butikerna, men om man vill skippa halvfabrikatet och göra egna göttbullar är det här ett perfekt recept att använda. Närmre ”riktiga” köttbullar kommer man inte. Det allra, allra bästa med receptet är …
Grön bulgursallad med spenat, mango och avokado
I vårt köksskåp har vi en rejäl bunt med sparade recept från olika tidningar och broschyrer. Oftast verkar recepten väldigt lockande första gången jag läser dom, men sedan när jag väl tar fram högen är jag inte sugen på någonting …
Spenatbiffar med valnötter och fetaost
Vi är nyss hemkomna från en resa i Paris. Vi tyckte verkligen om staden, men det vegetariska utbudet var bland det sämre. Det fanns ofta vegetariska alternativ, men inte så spännande rätter. Vi hittade till en helvegetarisk restaurang, men i …
Burgare av kidneybönor och cashewnötter
Vi vet inte hur det ser ut i resten av landet, men här verkar sommaren aldrig riktigt ta fart. Men några grilltillfällen har vi allt hunnit med, och vi hoppas på mångla fler eftersom vi har hittat så mycket vegetarisk …
Linssallad med portabello och halloumi
Det här receptet är inspirerat från Elsa Billgren som ju numera är vegetarian. Det innebär att hennes blogg är full med goda recept och restaurangtips. Just den här salladen blev vi båda väldigt förtjusta i, och det är helt klart …
Polentapannkakor med avokado och svarta bönor
Vi är ganska ofta och tittar i second hands, och en bok vi har sett flera gånger är Den stora vegetariska kokboken. Istället för 231 kan man alltså hitta den för ca 20kr, helt okej! Boken har många recept som …
Quornfiléer marinerade i whisky
Quorn smakar inte så mycket i sig, men är väldigt tacksamt att marinera. Det drar till sig smaken ordentligt och blir dessutom väldigt saftigt och gott. Den här gången ville vi prova något annorlunda och fick för oss att prova …
Tofu i sötsur sås
Om tofu råder det delade meningar, men vi har lärt oss att tycka om denna asiatiska ingrediens. Till det här receptet är det viktigt att tofun är fast. Därför kan det vara bra att handla i en asiatisk affär som …
Caprese
Här kommer en gammal förrätts-favorit; Caprese! Det kan inte bli mycket enklare att göra, men ändå är det så gott. Kombinationen av tomat, mozzarella och basilika är nästintill oslagbar. 4 portioner 1 kruka basilika 2 tomater 2 mozzarellaostar Olivolja Peppar …