Thaifärs med kokosmjölk och koriander

Thaifärs

Här har vi piffat till den klassiska middagsrätten k*ttfärssås med lite mer exotiska smaker än vanligt. Med lite chilipasta, kokosmjölk och koriander går rätten från svensk husmanskost och närmre thailändsk matkultur. Koriander är en speciell örtkrydda som vi båda har haft problem med tidigare, men som vi nu inte kan få nog av. Den passar väldigt bra i den här färsen, men har man svårt för den smaken går den att ersätta med en annan valfri kryddning.

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 st spansk chilipeppar
2 tsk röd chilipasta
300 g vegansk sojafärs
100 g salta jordnötter
1 burk kokosmjölk
1-2 st limefrukter
1 msk soja
1 dl färsk koriander, hackad
Olja till stekning
400 g äggfria nudlar

1. Om färsen är fryst, låt den tina upp, och om du använder torkad sojafärs förbered den enligt anvisningarna på paketet  innan du börjar.
2. Finhacka löken, vitlöksklyftorna och chilipepparn.
3. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en het panna tills löken mjuknat något.
4. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare en minut.
5. Tillsätt färsen och fräs ett par minuter till.
6. Blanda ner kokosmjölken och nötterna. Låt koka upp.
7. Koka samtidigt nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
8. Låt färsen puttra i 5-10 minuter och smaka sedan av med soja och limesaft.
9. Blanda ner koriandern och servera med nudlarna.

2 kommentarer

  1. Felicia Gartz Levin

    ÅH, den gamla godingen! Har gjort den kanske bara en gång, men den var SÅ himla god! Tack för uppdateringen, ska kanske göra den igen :) MUms, mums.

    1. Vad roligt att höra att recepten kommer till användning! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *