Pasta med pumpasås

Pasta med pumpasås

Nu är det oktober och tid för pumpor! Det känns som om pumpor är mest kända som ljuslyktor kring halloween och för att dom har goda frön, men själva köttet i pumpan glöms ofta bort. Synd tycker vi, för det är jättegott! I det här receptet har vi gjort en pastasås på pumpa tillsammans med en herrans massa lök och goda örter. Vi brukar ha i persilja eller dragon, välj det du själv tycker bäst om. Extra gott blir det med en skvätt vin i, men tänk på att alla viner inte är veganska. 

4 portioner
4 msk mjölkfritt smör
2 gula lökar
800g butternutpumpa
1 krm riven muskot
2 ½ dl havregrädde
Färsk persilja eller dragon
1 dl vitt vin
Salt & peppar
Vegansk pasta

1. Smält smöret i en kastrull och finhacka löken som du sedan fräser i kastrullen i ca 20 minuter.
2. Skala, dela och rensa pumpan från inkromet och kärnorna, och dela den sedan i kuber och tillsätter till löken.
3. Blanda i muskoten och stek under lock i ca 20 minuter eller tills pumpan blivit mjuk. Under tiden kan du koka pastan.
4. Tillsätt vinet, grädden, salt och peppar och låt koka i ca fem minuter till.
5. Blanda ner önskad mängd persilja eller dragon i såsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *