Nu är det oktober och tid för pumpor! Det känns som om pumpor är mest kända som ljuslyktor kring halloween och för att dom har goda frön, men själva köttet i pumpan glöms ofta bort. Synd tycker vi, för det är jättegott! I det här receptet har vi gjort en pastasås på pumpa tillsammans med en herrans massa lök och goda örter. Vi brukar ha i persilja eller dragon, välj det du själv tycker bäst om. Extra gott blir det med en skvätt vin i, men tänk på att alla viner inte är veganska.
4 portioner
4 msk mjölkfritt smör
2 gula lökar
800g butternutpumpa
1 krm riven muskot
2 ½ dl havregrädde
Färsk persilja eller dragon
1 dl vitt vin
Salt & peppar
Vegansk pasta
1. Smält smöret i en kastrull och finhacka löken som du sedan fräser i kastrullen i ca 20 minuter.
2. Skala, dela och rensa pumpan från inkromet och kärnorna, och dela den sedan i kuber och tillsätter till löken.
3. Blanda i muskoten och stek under lock i ca 20 minuter eller tills pumpan blivit mjuk. Under tiden kan du koka pastan.
4. Tillsätt vinet, grädden, salt och peppar och låt koka i ca fem minuter till.
5. Blanda ner önskad mängd persilja eller dragon i såsen.