Kategorier
Taggar
Grön bulgursallad med mango och avokado

04 sep Grön bulgursallad med spenat, mango och avokado

I vårt köksskåp har vi en rejäl bunt med sparade recept från olika tidningar och broschyrer. Oftast verkar recepten väldigt lockande första gången jag läser dom, men sedan när jag väl tar fram högen är jag inte sugen på någonting längre. Känner ni igen er?
Den här gången hittade jag i alla fall ett riktigt guldkorn från Jamie Oliver. Visst att det var många ingredienser som man vanligtvis inte har hemma, men av en tillfällighet hade vi både mango, koriander, och avokado, så jag kände mig tvungen att prova detta fräscha recept. Och jag blev verkligen inte besviken. Kändes som en ny version av tabbouleh. Originalreceptet använde quinoa, men vi bytte ut det till bulgur. Och vill man ha rätten vegansk är det bara att ta bort fetaosten och eventuellt ersätta den med tofu eller liknande. Salladen funkar utmärkt som ensamrätt, men skulle också passa som tillbehör till t.ex. grillat. Smaklig måltid!

4 portioner
4 dl bulgur
1 röd chili
4 salladslökar
130 g spenat
1 kruka koriander
1 kruka mynta
1 stor mango
Saft från 2 limefrukter
1 avokado
50 g fetaost eller tofu
1 ask smörgåskrasse
2 msk olivolja
1½ tsk salt
1 krm svartpeppar

1. Koka bulgur i 8 dl vatten i ca 15 minuter eller tills allt vatten har kokat in. Skölj sedan bulguren i kallt vatten och låt rinna av väl.
2. Strimla chili och salladslök och mixa dom sedan tillsammans med spenat, koriander och mynta med en stavmixer.
3. Blanda bulguren med spenatblandningen och tillsätt limesaft, olivolja, salt och peppar. Rör om väl.
4. Kärna ur och skär mangon och avokadon i bitar, klipp smörgåskrassen, samt smula fetaosten.
5. Lägg upp bulgursalladen på en tallrik och strö över avokado, mango, smörgåskrasse och fetaost.

Lämna en kommentar

2 Kommentarer
 • Niclas
  Postades 22:32h, 26 september Svara

  Snälla fortsätta med bloggen. Det är konsekvent skitbra recept – såväl hyffsat lätta att laga som goda och dessutom med lite konsistens (något som kan saknas i den delvis grytorienterade delen av vegetarisk matlagning). Jag blev ledsen när jag såg att den inte startades för så länge sedan, eftersom jag ville ha mer. Det var ett långt och krångligt sätt att säga: fortsätt.

  • Inte bara sallad - Sara
   Postades 22:22h, 28 september Svara

   Åh! Lovar att fortsätta :) Det blir inte så konsekvent bara, har mycket med både skola och jobb. Men med kommentarer som dessa blir jag definitivt uppmuntrad till att fortsätta! Och om du inte känner till det så har bloggen tidigare funnits på http://www.intebarasallad.blogg.se , så där kan du hitta fler recept :) Tack så mycket!