Spenatbiffar med valnötter och fetaost

Spenatbiffar med fetaost och valnötter

Vi är nyss hemkomna från en resa i Paris. Vi tyckte verkligen om staden, men det vegetariska utbudet var bland det sämre. Det fanns ofta vegetariska alternativ, men inte så spännande rätter. Vi hittade till en helvegetarisk restaurang, men i övrigt var det mest chevre och löksoppa som gällde. Bland det bästa vi åt blev vi faktiskt bjudna på hemma hos vår kompis som vi bodde hos. Han bjöd på en äggröra med fetaost och spenat i till frukost. Det var himla gott, och när vi kom hem försökte vi föra över receptet till bifform, vilket blev lyckat. Dessa biffar är helt klart dom fastaste vegetariska biffarna vi någonsin gjort, och väldigt smakrika. Tack för inspirationen, Benjamin!

8 stycken spenatbiffar
1 dl valnötter
250 g fryst bladspenat
½ paket fetaost
2 ägg
1 dl ströbröd
salt & svartpeppar

1. Tina spenaten och krama ur all vätska.
2. Hacka valnötterna och smula fetaosten.
3. Blanda samtliga ingredienser noga och forma till biffar.
4. Stek tills biffarna har fått en fin yta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *