Linssallad med portabello och halloumi

Linssallad

Det här receptet är inspirerat från Elsa Billgren som ju numera är vegetarian. Det innebär att hennes blogg är full med goda recept och restaurangtips. Just den här salladen blev vi båda väldigt förtjusta i, och det är helt klart den matigaste salladen någonsin. Full med goda proteiner. Elsas version är med fetaost och shitakesvamp, men vi körde istället på halloumi och portabello. Är man vegan är det bara att utesluta osten, salladen lär vara hur god som helst ändå.

4 portioner
2 dl linser
4 dl vatten
2 msk Olivolja
Citronsaft från ½ citron
Salt och peppar
250g halloumi
5 små portabellosvampar
2 vitlöksklyftor
3 dl valnötter
2 nävar körsbärstomater
1 kruka färsk basilika
Olja till stekning

1. Skölj linserna och  koka dom i vattnet tills som blivit mjuka. Ca 20 minuter.
2. Blanda dom sedan med olivolja och citronsaft och salt och peppar.
3. Dela halloumin och svampen och stek till önskad konsistens tillsammans med pressad vitlök.
4. Dela på körsbärstomaterna och dra av blad från basilikan.
5. Portionera ut linserna på en tallrik och toppa med dom stekta ingredienserna, tomater, valnötter och basilika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *