Burgare av kidneybönor och cashewnötter

bönbiff

Vi vet inte hur det ser ut i resten av landet, men här verkar sommaren aldrig riktigt ta fart. Men några grilltillfällen har vi allt hunnit med, och vi hoppas på mångla fler eftersom vi har hittat så mycket vegetarisk grill-inspiration. Bland annat dessa biffar som vi tyvärr fick tillaga i stekpannan, men som fungerar lika bra på grillen och mellan två hamburgerbröd. Basen är kidneybönor som smaksätts ordentligt med vitlök och chili och resulterar i en himla god burgare.

8 stycken
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
380 g kokta kidneybönor
100 g cashewnötter
1 frp krossade tomater
2 dl ströbröd
1 tsk salt
Peppar
2 tsk Sambal oelek
Olja till stekning
1 msk persilja

1. Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna.
2. Stek i olja tills det blivit mjukt och ta sedan bort pannan från värmen.
3. Skölj av bönorna och tillsätt dom tillsammans med sambal oelek, cashewnötter, och krossade tomater.
4. Mixa röran i en matberedare och rör ner ströbröd, persilja, salt och peppar.
5. Rör om till en smet och låt den sedan svalna i kylskåpet i ca en halvtimme.
6. Forma åtta stycken burgare och stek/grilla dom några minuter på varje sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *