Tacopizza

Tacopizza

1 plåt pizza
Pizzabotten
5 dl mjöl
3 dl vatten
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
½ dl olja

Tomatsås
1 pkt passerade tomater
1 vitlöksklyfta
2 msk oregano

Topping
1 tomat
1 burk ananas
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
400 g soja eller quornfärs
1 msk sambal oelek
1 rödlök
riven ost
Olja till stekning

Pizzabotten
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla ingredienser och knåda ihop till en smidig deg.
3. Kavla ut degen på en ungsplåt med bakplåtspapper.
4. Förgrädda utan någonting på i 10 minuter.

Tomatasås
5.
Koka upp dom passerade tomaterna.
6. Pressa vitlöken och tillsätt den tillsammans med oreganon.
7. Låt puttra tills resten av förberedelserna är klara.

Topping
8. Bryn färsen i en stekpanna med olja.
9. Tillsätt vatten, sambal oelek och tacokryddan och rör om. Låt det bli varmt.
10. Skiva tomaten, rödlöken och dela ananasen.
11. Bred ett lager med tomatsås över pizza botten och toppa sedan med resterande
ingredienser.
12. Sätt in pizzan i ugnen igen och låt stå i ca en kvart, eller tills osten har smält och degen ser bra ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *