Aubergine fylld med sparris och sojabönor

Fylld aubergine

För 4 portioner
2 auberginer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
2 tsk tomatpuré
1 msk torkad oregano
2 dl vitt vin
50 g frysta sojabönor
50 g fryst sparris
Olja till stekning

Béchamelsås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 krm mald muskot
3 dl mjölk
1 dl riven ost

1. Dela auberginerna på hälften och gröp ur innehållet. Lägg dom sedan i en smord
ugnsfast form och se till att dom inte trillar omkull.
2. Bryn vitlök och lök i lite olja tills den är mjuk.
3. Dela tomaterna och tillsätt dom tillsammans med tomatpuré, oregano och vin.
4. Tina sparris och sojabönor och tillsätt även dom i grytan.
5. Låt sjuda på svag värme medan du gör béchamelsåsen.

Béchamelsås
6. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
7. Rör ner vetemjölet och vispa ihop till en grynig massa.
8. Tillsätt lite mjölk i taget. När du märker att såsen tjocknar är det dags att spä på lite mer. Upprepa detta tills mjölken är slut.
9. Rör i muskoten.

10. Portionera upp tomatröran i auberginerna och häll såsen ovanpå.
11. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen på 180 grader i ca 40 minuter eller tills den börjat få fin färg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *