1 paj
450 g fryst spenat
1 pkt smördegsplattor
3 vitlöksklyftor
150 g halloumi
120 g fetaost
2 ägg
½ dl grädde
Färsk oregano
Salt och peppar
1. Sätt ugnen på 210 grader.
2. Tina spenaten och krama ur vätskan.
3. Kavla ut smördegsplattorna så att dom täcker ett bakplåtspapper.
Tryck ihop dom där det blir springor.
4. Skala och pressa vitlöksklyftorna och blanda dom sedan med spenaten.
5. Fördela ut blandningen över plattorna, men lämna ca 3 cenitmer runt kanterna tomma.
6. Riv halloumin och smula fetaosten och fördela sedan allt över pajen.
7. Toppa med så mycket oregano du vill ha och salta och peppra.
8. Skär ett snitt i varje hörn av smördegen och vik sedan in kanterna över fyllningen.
9. Blanda äggen med grädden och häll sedan vätskan över pajen.
10. Gratinera i ugnen i 30-40 minuter eller tills fyllningen har stelnat och fått en fin färg.