Mustig chiligryta med bönor och kakao

Chiligryta

Den här chiligrytan är perfekt att starta en ny vecka med. Följer du receptet får du en stor, rejäl gryta som mättar magen och räcker veckan ut, Chilipulver och spiskummin ger grytan hetta, medan kakaon gör chilin extra mustig. I vårt recept använde vi adzukibönor för det var dem vi hade i skafferiet, men andra bönor funkar lika bra.

8 portioner
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
600g vegetarisk färs
2 frp krossade tomater á 500g
4 dl vatten
1 buljongtärning
3 tsk kakao
2-3 tsk chilipulver
2 tsk malen spiskummin
2 tsk råsocker
2 msk tomatpuré
1 frp kokta adzukibönor
2 tsk torkad oregano
Salt & peppar
Olja till stekning

Ris och tortillachips till servering

1. Finhacka lök och vitlök. Stek i olja i en stor gryta tills de mjuknat.
2. Tillsätt färsen och stek i några minuter till.
3. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, kakao, chilipulver, spiskummin, råsocker och tomatpuré. Låt koka upp.
4. Låt grytan småputtra i tio minuter. Skölj under tiden av bönorna ordentligt och koka upp riset.
5. Tillsätt bönorna i chilin och koka upp igen.
6. Dra grytan från värmen och tillsätt oreganon. Smaka av med salt, peppar och mer chilipulver om det behövs. Servera med nykokt ris och tortillachips.

3 kommentarer

  1. Ser supergott ut! :)

  2. Hej! Gillar din blogg mycket och skulle vilja följa den i min rss-läsare Fredat. Det verkar dock inte fungera. Kanske du kan ordna rssflöde på inläggen?
    /Marie

    1. Vad kul! Jag ska försöka titta på det. Borde gå att fixa med ett wordpress-plugin. Hade faktiskt ingen aning om att det inte fungerade, så tack för kommentaren om detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *