I fredags avslutades en hektisk pluggvecka med en tokgod tortellinigratäng. Det jag tycker om med pastarätter är att de ofta innehåller få ingredienser och går snabbt och enkelt att göra, men ändå smakar så himla gott. Detta var inget undantag. Tillsammans med en sallad och ett glas vitt vin blev det rena rama lyxen!
4 portioner
500 g färsk pasta, till exempel tortellini med valfri fyllning
100 g färsk spenat
1-2 vitlöksklyftor
2 1/2 dl grädde
1 dl mjölk
1/2 msk maizena
125 g mozzarellaost
Salt och peppar
Olja
1. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen och låt den sedan rinna av i ett durkslag.
2. Blanda grädde, mjölk och maizena i en kastrull och koka upp under omrörning tills såsen har tjocknat lite grann.
3. Riv mozzarella och pressa vitlök och rör sedan ner det i såsen. Smaksätt med salt och peppar.
4. Skölj spenaten.
5. Olja en ungssäker form och varva pasta och spenat, och häll till sist såsen över gratängen.
6. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader.
Ler lite vid åsynen av din gratängform. Har en exakt likadan….exakt. (dvs det ena örat fattas… :-) ) Gratängen verkar mumsig som så mycket annat här på din blogg. Jag gick över på lakto-ovo vegetarisk kost i juni…letar alltid efter inspirerande recept.Hittar massor här! Så: Tack!
/Lisa