4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad rosmarin
1 burk krossade tomater
1 burk borlottibönor
250 g mozzarellaost
Salt & peppar
Olja till stekning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala, hacka och fräs vitlöken i oljan.
3. Tillsätt rosmarin och krossade tomater, låt koka i 10min.
4. Smaka av med salt och peppar.
5. Skölj bönorna och dela mozzarellan i mindre bitar.
6. Lägg bönorna och mozzarellan i en smord, ugnssäker form och häll över tomatsåsen.
7. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
Hej, vilken fin sida du har! Blivit riktigt inspirerad :)
Tänkte höra om du har tips på vilken ost jag kan använda istället för mozzarella (är vegan) :)
Med vänlig hälsning,
Anna
Hej Anna! Tack så mycket, kul att du tycker om den. :)
Hmm, är faktiskt inte superbevandrad bland dom veganska ostarna ännu. Brukar oftast köra Astrid och apornas pizza-ost, som skulle kunna fungera i detta recept kanske. Men den blir inte riktigt lika ”smältig”. Hittar du något bra alternativ får du gärna hojta. :)