Rödbetsbiffar

Rödbetsbiffar och tabboleh

Ett skepp kommer lastat med ett jättelätt recept på rödbetsbiffar. Gott till så väl pyttipanna och potatisgratäng eller, som på bilden, till en tabbouleh till exempel.

För ca 8 biffar: 
4 rödbetor
3 potatisar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 1 dl vetemjöl
Salt & peppar
Olja till stekning

1. Skala rödbetorna och potatisen. Koka sedan rödbetorna i ca 40 min tills dom är mjuka. Släng även i potatisen efter ca halva tiden för att den också ska bli mjuk.
2. Skölj potatisen och rödbetorna i kallt vatten och riv dom sedan. Blada sedan med finhackad lök, vitlök och kryddor. Tillsätt så mycket mjöl som behövs för att det ska bli en smet som du kan forma biffar av.
3. Stek biffarna på ganska hög värme tills dom har fått en fin färg på båda sidorna.

4 kommentarer

  1. Hej!
    Jag råkade hitta din blogg för att jag letade recept för att anta en utmaning; att äta vegetariskt i en vecka. Jag är alldeles uppenbart inte vegetarian, men nästintill. Jag hittade flera recept som jag kommer att testa. Hoppas du fortsätter hitta bra recept!

    Hälsningar Rebecca

    1. Vad kul! Det var så jag började också och därför jag började med bloggen, för att kunna arkivera och komma ihåg vad jag hade lagat för vegetariskt. Just sådana här kommentarer gör mig väldigt pepp på att fortsätta och liva upp bloggen ordentligt igen :) Tills dess kan du hitta en del äldre recept på den tidigare bloggen intebarasallad.blogg.se ! Tack för din kommentar :)

  2. Vad glad jag blev att även jag som vegan kan göra dessa! Nu vet jag vad det blir till middag imorgon! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *