Pasta med kronärtskocka och spenat

Pasta med kronärtskocka

Dom flesta känner nog kronärtskockan som en av ingredienserna på pizzan quattro stagioni eller som en växt som man kokar och sedan dippar i goda röror. Men kronärtskocka går att använda till så mycket mer. I detta recept är det huvudingrediensen i en pastasås tillsammans med spenat, dijonsenap och parmesanost. Servera tillsammans med din favoritpasta och du har en riktigt god vegetarisk måltid framför dig.

4 portioner
1 burk kronärtskockshjärtan
1 lök
2 vitlöksklyftor
2½ dl grädde av valfri sort
1 dl vitt vin
2 msk dijonsenap
150g spenat
1½ dl riven parmesanost
Olja till stekning
Salt och peppar
Valfri pasta till servering

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Hacka lök och vitlök och bryn i oljan tills den blivit glansig.
3. Låt kronärtskockshjärtorna rinna av och dela dom i lite mindre bitar. Tillsätt dom sedan i stekpannan och stek i ytterligare tio minuter.
4. Blanda i grädde, senap, vin och parmesan. Låt sedan koka upp.
5. Sänk värmen och låt såsen sjuda i 10 minuter.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Rör i babyspenaten och servera sedan med pasta.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *