Dom flesta känner nog kronärtskockan som en av ingredienserna på pizzan quattro stagioni eller som en växt som man kokar och sedan dippar i goda röror. Men kronärtskocka går att använda till så mycket mer. I detta recept är det huvudingrediensen i en pastasås tillsammans med spenat, dijonsenap och parmesanost. Servera tillsammans med din favoritpasta och du har en riktigt god vegetarisk måltid framför dig.
4 portioner
1 burk kronärtskockshjärtan
1 lök
2 vitlöksklyftor
2½ dl grädde av valfri sort
1 dl vitt vin
2 msk dijonsenap
150g spenat
1½ dl riven parmesanost
Olja till stekning
Salt och peppar
Valfri pasta till servering
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Hacka lök och vitlök och bryn i oljan tills den blivit glansig.
3. Låt kronärtskockshjärtorna rinna av och dela dom i lite mindre bitar. Tillsätt dom sedan i stekpannan och stek i ytterligare tio minuter.
4. Blanda i grädde, senap, vin och parmesan. Låt sedan koka upp.
5. Sänk värmen och låt såsen sjuda i 10 minuter.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Rör i babyspenaten och servera sedan med pasta.
m06oen