Fick igår plötsliga cravings efter någon slags currygryta med kikärtor och jordnötssmör. ”Hurry hurry hurry, I need my rice and curry”, sjöng magen. Tur då att detta recept gick väldigt snabbt att slänga ihop och kunde stilla mitt begär! Riktigt smarrigt!
4 portioner
Ris för fyra portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk curry
2 frp kokta kikärtor
1 burk kokosmjölk
1 frp krossade tomater
½ dl jordnötssmör
1½ dl jordnötter
1 tsk sambal oelek
Olja till stekning
Ev färsk koriander till servering
1. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
2. Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med med olja tillsammans med curryn.
3. Skölj av kikärtorna och tillsätt sedan dom tillsammans med kokosmjölk, krossade tomater, jordnötter, sambal oelek och jordnötssmör i grytan.
4. Låt grytan koka upp och puttra i 10 min.
5. Servera tillsammans med riset och garnera med färsk koriander.
Vad härligt med en vegetarisk matblogg. Bra och inspirerande recept, keep on going!
Med vänliga hälsningar Nadia
Oj, såg denna kommentar först nu. Men tack så mycket, kul att du finner den inspirerande :)
Otroligt god gryta, en ny favorit. Tack för en bra blogg! /Frida
Vad kul att du gillade den! :)