Böndipp av vita bönor och kronärtskocka

Böndipp av vita bönor och kronärtskocka.

Jag har aldrig varit den stereotypiska vegetarianen som alltid har bönor och linser blötlagda i köket. Nej, lat och bekväm som jag är brukar jag oftast köpa dom färdigkokta varianterna. Men när jag i förra veckan fick ett bud från Risenta med torra bönor och en stor dos inspiration i form av goda recept var jag ju tvungen att ge det ett försök. Resultatet blev bland annat denna fantastiska böndipp med smak av kronärtskocka, parmesan och citron. Fungerar till exempel alldeles utmärkt som antipasti på plockbuffén eller som dipp för nachos eller grönsaker.
På Risentas webbplats hittar ni en fiffig guide för hur ni kokar era bönor på bästa sätt, men receptet fungerar så klart lika bra med bönor som man köper färdigkokta.

För 4-6 personer
1 burk (400g) kronärtskockshjärtan
2 dl kokta vita bönor
2 dl parmesanost
½ dl olivolja
½ citron
Salt & peppar
Persilja

1. Låt kronärtskockshjärtana och dom vita bönorna rinna av i ett durkslag.
2. Riv parmesanosten och skalet från citronen.
3. Mixa kronärtskocka, bönor, olivolja, ost och saft från citronen.
4. Smaka av med salt och peppar och toppa med persilja.

1 kommentar

  1. Såg nu att du inte fått någon kommentar än på den här uuuuuber goda dippen!
    Vill därför att du ska veta att alla i mitt kompisgäng bjuder på denna vid festligheter och alla på jobbet älskar den haha! Vi brukar äta dippen tillsammans med selleri och lättsaltade lantchips. Aldrig gillat selleri tidigare men de här två passade perfekt ihop, tips! :)
    Tack för ett toppen recept, som ska lagas ikväll igen!
    / Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *