Kategorier
Taggar
En tallrik med matvete i sesammarinad med grönsaker.

06 Apr Matvete med tofu och broccoli i sesammarinad

Sesamolja är en av mina favoritingredienser och därför är jag löjligt förtjust i denna maträtt. Matvete, broccoli och tofu blandas ihop i en riktigt smakrik och god marinad med bland annat ingefära, lime och sesamolja. För att förhöja sesamsmaken ytterligare brukar jag välja en tofu från Taifun som är smaksatt med sesam och mandel. Hoppas ni ska tycka om det lika mycket som jag gör.

4 portioner
3 dl torkad matvete
1 broccoli
4 st morötter
200g tofu, gärna smaksatt med mandel och sesam
1 dl sesamfrön
Olja till stekning

Marinad
2 msk färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
½ dl sesamolja
½ dl soya
1 lime
1 röd chili

1. Koka matveten enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skala och skiva morötterna i smala stänger, dela broccolin i små buketter och tärna tofun i små kuber.
3. Stek morötter och broccoli i olja tills du nästan fått önskat tuggmotstånd.
4. Tillsätt tofun och sesamfröna i stekpannan.
5. Börja med marinaden. Riv ingefära, pressa vitlöksklyftan, hacka chilin och pressa ur saften ur limen. Blanda sedan ihop alla dessa ingredienser inklusive soya och sesamolja.
6. Häll i marinaden i stekpannan och blanda.
7. Låt maten steka tills det blivit varmt och sedan är det klart för servering.

Tags:

Lämna en kommentar

2 Kommentarer
  • Dorthe Lagmyr
    Postades 15:18h, 13 februari Svara

    Alltså, det här var så galet gott!! Förmodligen det godaste jag någonsin lyckats tillaga själv. Gjorde några små justeringar, men i stort använde jag receptet rakt av. Gjorde min dag :)