Krämig pasta med ädelost och blåbär

En tallrik med vegetarisk pasta med ädelost och blåbär

Något som jag tycker om väldigt mycket är att vara ute i naturen och plocka bär. Särskilt blåbär. Förra sommaren hann jag plocka ganska mycket som jag fyllde frysen med. Det har nu gått åt till smoothies, frukostgröt och söta bakverk, men den största delen har nog gått åt till detta vegetariska pastarecept som jag hittade i en metrotidning. Jag tyckte det verkade väldigt spännande att använda blåbär i en maträtt och var så klart tvungen att prova. Och ja, blåbär tillsammans med ädelost visade sig vara en riktig succé! Därför har denna rätt blivit en klassiker när jag vill bjuda mina gäster på något extra gott och snabblagat, och samtliga har varit lika förtjusta som jag.
Nu hoppas jag bara att i år blir ett lika bra blåbärsår så att jag kan fylla min frys igen!

4 portioner
400 g pasta
2½ dl creme fraiche
140 g ädelost
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
100 g ruccola
100 g blåbär
Salt & peppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Skala och hacka löken och vitlöken. Blanda sedan löken med creme fraichen i en gryta.
3. Smula ädelosten och rör ner i grytan. Om du vill kan du spara lite att toppa rätten med.
4. Smaka av med salt och peppar.
5. Häll av pastavattnet i ett durkslag och blanda sedan ner pastan i ostsåsen.
6. Servera med ruccola och blåbären.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *