
20 nov Fuskpinnar – veganska fiskpinnar med dillsås
Jag har aldrig varit ett fan av att äta fisk, men just fiskpinnar tyckte jag alltid var gott förr. Därför kändes det kul att prova att göra veganska sådana, som lite fyndigt brukar kallas för fuskpinnar. Tillsammans med en god dillsås, kokta grönsaker och potatis blev det en riktigt god måltid.
4 portioner
Fuskpinnar:
500g tofu
1.5 dl mjöl
2 dl växtbaserad grädde
2 dl ströbröd
2 msk citron peppar
Salt
Olja till stekning
Dillsås:
2.5 dl vegansk créme fraiche
Saft av en halv citron
Ett knippe dill
Till servering:
Potatis
1. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk.
2. Skär tofun i samma storlek som fiskpinnar och lägg dom på hushållspapper för att få ur lite vätska.
3. Lägg fram tre fat. Ett med mjöl, ett med grädde och ett med ströbröd, citronpeppar och salt.
4. Doppa tofun först i mjölet, sedan i grädden och sist i ströbrödsblandningen.
5. Hetta upp en stekpanna med olja och stek fuskpinnarna på båda sidor tills dom får en fin färg.
6. Blanda alla ingredienserna till dillsåsen.
7. Servera!
Inga kommentarer