Kategorier
Taggar
En tallrik med vegetarisk korvstroganoff med thaismak

13 Apr Korvstroganoff med thaismak

Det är alltid kul att testa nya varianter av klassiska maträtter. Ett recept som jag då och då kommer tillbaka till är denna thaifärs med en bas på kokosmjölk istället för krossade tomater.
Nu har jag testat ett liknande recept, fast som en korvstroganoff istället. Kokosmjölken, den röda curryn och chilin ger tillsammans en thailändsk smak, även om man inte kan kalla det för en klassisk thairätt direkt.
Jag är mycket nöjd med resultatet och kan garantera att även detta recept kommer att användas flitigt.

4 portioner
300g vegetarisk eller vegansk korv
400 ml kokosmjölk
1 gul lök
1 stor morot
1 röd paprika
3 tsk röd currypasta (läs på innehållsförteckningen så att den inte innehåller fisk eller skaldjur)
3 msk tomatpuré
3 tsk sambal oelek
1 lime
Färsk koriander
Salt
Olja till stekning

1. Hacka löken, hacka paprikan, riv eller strimla moroten och skiva korven.
2. Börja med att steka löken i lite olja tills den blivit glansig. Tillsätt då korven och stek tills den fått lite färg.
3. Tillsätt sedan paprikan och moroten i grytan.
4. Blanda sedan i currypasta, sambal oelek och tomatpuré och häll sedan över kokosmjölken.
5. Pressa ur saften ur limen i grytan och låt den sedan koka i ca 10 minuter.
6. Blanda i koriandern precis i slutet och smaka av med salt.
7. Servera med ris eller matvete, till exempel.

Lämna en kommentar

Inga kommentarer