Kategorier
Taggar
En tallrik med veganska amerikanska pannkakor och blåbär.

03 Dec Veganska amerikanska pannkakor

Kan en helgmorgon börja bättre än med en frukost med riktigt goda pannkakor? Jag tror inte det. Här bjuder jag på ett veganskt recept på amerikanska pannkakor som varken innehåller ägg eller mjölk, men är lika goda för det. Speciellt om en serverar dom tillsammans med sirap och självplockade blåbär.

4 portioner, ca 4 st per person

5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
6 dl växtbaserad mjölk, t.ex soja- eller havredryck
Mjölkfritt smör att steka pannkakorna i

1. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål.
2. Häll i mjölken i en annan skål och häll försiktigt i lite av mjölblandningen i taget. Vispa till en klumpfri smet.
3. Hetta upp en stekpanna med smör och stek pannkakorna gyllenbruna. Ca ½ dl smet per pannkaka är lagom.

Tags:

Lämna en kommentar

1Kommentar
  • Mirjam Therese
    Postades 21:08h, 21 mars Svara

    Håller helt med! Pannkakor är det bästa som finns! Och vad roligt med ett veganskt recept :D Visste inte att det gick att göra helt utan äggsubstitut, spännande!