Kategorier
Taggar
Vegansk lasagne.

17 Okt Klassisk lasagne på veganskt vis

Lasagne som baseras på grönsaker är ju väldigt gott, men min favorit har alltid varit den klassiska lasagnen med färs, bechamelsås och ohyggliga mängder ost. Idag provade jag mig på att göra en vegansk version av denna klassiker, och det blev nog min bästa lasagne någonsin!

4-6 portioner

Vegofärs:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600g vegofärs
2pkt krossade tomater á 390g
Oregano
Salt
Peppar
Olja till stekning

Bechamelsås:
50g veganskt smör
1dl mjöl
5 dl havredryck
1 buljongtärning
Muskot

200g vegansk ost
9 lasagneplattor utan ägg

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Hacka löken och fräs i lite olja tills den blivit glansig.
3. Häll i vegofärsen och stek i ca 6 minuter.
4. Tillsätt krossade tomater och pressa ner vitlöksklyftorna.
5. Smaka av med oregano, salt och peppar och låt puttra medan du börjar på bechamelsåsen.

6. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Rör om.
7. Tillsätt lite i taget av havredrycken och rör om.
8. Lägg i buljongtärningen och låt koka upp. Smaka sedan av med muskot.

9. Riv osten.
10. Varva lasagneplattor, vegofärs, ost och bechamelsås i en ugnsäker form. Toppa med ett lager ost.
11. Gratinera i ugnen i ca 45 minuter tills lasagneplattorna är mjuka.

Lämna en kommentar

Inga kommentarer