Kategorier
Taggar
Vegansk kladdkaka i en rund form.

06 Nov Vegansk kladdkaka med valnötter

Imorgon är det kladdkakans dag och det är ju verkligen en dag värd att fira, tycker jag! Här kommer därför ett recept på en vegansk kladdkaka. God att servera tillsammans med glass, grädde, hallon eller passionsfrukt till exempel.
Istället för ägg har jag använt äggersättningspulvret No Egg som finns att hitta i välsorterade livsmedelsbutiker.

1 kladdkaka
4 tsk no egg äggersättningspulver
4 msk vatten
2 dl socker
1 dl växtbaserad grädde
125g mjölkfritt margarin
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
5 msk kakao
1 dl valnötter
Ströbröd

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda ut no egg-pulvret med vattnet och tillsätt sockret. Vispa med en elvisp till en vit smet.
3. Smält margarinet och blanda med sockerblandningen. Häll även i grädden.
4. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, salt och kakao i en annan bunke.
5. Blanda ihop dom torra ingredienserna med sockerblandningen.
6. Hacka valnötterna och rör i dom i smeten.
7. Smöra och bröa en form ca 24cm i diameter och bred ut smeten i den.
8. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter och låt sedan kakan kallna innan servering.

Tags:
,

Lämna en kommentar

Inga kommentarer