Kategorier
Taggar
Spenatvåfflor med ostkräm, ruccola och körsbärstomater.

28 Apr Spenatvåfflor med ostkräm

När jag frågade min kompis om vad vi skulle äta till middag häromdagen svarade hon våfflor. Challenge accepted tänkte jag och började genast googla efter mer matigare våfflor. På Icas webbplats hittade jag då dessa spenatvåfflor med en fantastiskt god ostkräm. ”Succe”, blev responsen!

8 stycken våfflor
375 g fryst hackad spenat
100 g margarin eller smör, även mjölkfritt går bra
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
5 dl kallt vatten
1 vitlöksklyfta

Ostkräm:
ca 30 gröna oliver
5 dl kesella
3 dl riven parmesanost
Salt och peppar

Till servering:
Ruccola och körsbärstomater

1. Smält matfettet i en kastrull och ställ sedan åt sidan för att låta det svalna.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
3. Tillsätt vattnet och det smälta matfettet och vispa ihop till en fin våffelsmet.
4. Tina spenaten och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Blanda ner i smeten tillsammans med en pressad vitlöksklyfta.
5. Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflorna.
6. Hacka oliverna och riv parmesanosten till ostkrämen. Blanda sedan ihop med kesella och smaka av med salt och peppar.
7. Hacka tomater och skölj ruccola och servera tillsammans med våfflorna och ostkrämen.

Lämna en kommentar

Inga kommentarer