Kategorier
Taggar
Linsgryta med banan och ananas

09 Jan Linsgryta med smak av curry, banan och ananas

4 portioner
2½ dl havregrädde
2½ dl gröna linser
1 grönsaksbuljong
2 dl jordnötter
1 banan
1 burk konserverad ananas + saft
Curry
Olja till stekning
Ris till servering

1. Skölj linserna noga och låt dom sedan koka i ca 10 minuter eller tills dom blivit mjuka.
2. Skiva bananen, och dela ananasen. Glöm inte att spara saften från ananasen!
3. Hetta upp en stekpanna med oljan och häll sedan på dom färdigkokta linserna.
4. Tillsätt grädden, buljongtärningen, och bananen.
5. Skölj av jordnötterna för att grytan inte ska bli för salt, och tillsätt sedan även dom.
6. Smaka av hur mycket curry och ananas-spad du vill ha i.
7. Låt småkoka i fem minuter. Blir grytan för torr kan du tillsätta lite vatten.
8. Servera med ris.

Tags:
,

Lämna en kommentar

1Kommentar
  • Clara
    Postades 12:12h, 10 juni Svara

    Tack för detta goa recept! Räddade min fredagkväll då det var för regnigt att cykla till affären för att handla! Hade alla ingredienserna hemma förutom ananasen, men det gick bra ändå, Supergott!