Kategorier
Taggar
Kålpudding med potatis och lingonsylt

31 Mar Klassisk kålpudding på vegofärs

Thailändskt, indiskt, och italienskt i all ära, men ibland vill jag även njuta av riktig svensk husmanskost. Förra veckan upptäckte jag att jag hade ett litet kålhuvud över i kylskåpet och fick direkt cravings efter en go kålpudding, så det var bara att sätta igång! Och jag måste bara säga att det inte är mycket som klår lukten som sprider sig i lägenheten när man har en kålpudding i ugnen, eller när man får äta den tillsammans med mormors hemlagade lingonsylt, mmmm. Dessutom fick jag tillfälle att använda Anammas nya, fina och 100% veganska vegofärs, med ett toppenresultat!

4 portioner
500 g vegofärs, tinad
1 litet vitkålshuvud, ca 500g
3 msk ljus sirap
2 dl grädde
1 gul lök
1/2 dl kallt vatten
3 msk ströbröd
1 msk kinesisk soja
Salt, peppar, och vitpeppar
Smör till stekning

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Strimla vitkålen och stek den i lite smör tills den har blivit mjuk. Tillsätt sirap och ställ åt sidan.
3. Hacka löken och blanda den i en bunke tillsammans med färs, grädde, soja, och kryddor.
4. Blanda ihop vatten och ströbröd och rör även ner detta i färsblandningen.
5. Tillsätt till sist hälften av kålen i färsen.
6. Smörj en ugnssäker form och bred ut färsen. Toppa med resten av kålen och ringla över lite sirap.
7. Grädda i ugnen i ca 30-40 minuter.
8. Servera med kokt potatis och lingonsylt.

Lämna en kommentar

Inga kommentarer