Kategorier
Taggar
En skål med hemgjort godis på röda vinbär.

06 Aug Hemgjort godis på röda vinbär och hallon

Sommaren är min bästa tid, inte minst för alla bär som finns att plocka. I förra veckan var det en snäll tant som lät mig och mamma plocka av hennes vinbärsbuske. Totalt blev det tio liter röda vinbär att göra godsaker av. Jag ville prova något annat än saft och fastnade för detta recept på hemgjort godis. Resultatet blev sötsyrliga godisremmar som var fantastiskt goda. Dessutom är dom 100% gelatinfria!

1 sats (en ugnsform, ca 20x30cm)
225g röda vinbär
50g hallon
2 msk honung
socker till garnering

1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Blanda vinbär, hallon och honung i en kastrull och koka upp. Låt koka i ca fem minuter innan du tar kastrullen från värmen.
3. Mixa bärblandningen med en stavmixer och sila sedan med en finmaskig sil.
4. Klä en ugnsform som är ca 20×30 cm med bakplåtspapper och häll i bärblandningen, det ska vara ca 2mm tjockt.
5. Ställ ugnsformen i mitten av ugnen i 2-3 timmar tills godiset har torkat och blivit segt.
6. Lägg fram ett ark bakplåtspapper som du häller socker på. Stjälp sedan över godisplattan på bakplåtspappret och dra försiktigt av bakplåtspappret som var med i ugnen. Sockra sedan även den andra sidan.
7. Skär eller klipp godiset i önskad form och längd.

Tags:

Lämna en kommentar

2 Kommentarer
  • Emma
    Postades 05:02h, 06 oktober Svara

    Väldigt fin bild och det ser jättegott ut. Tror du det fungerar med agavesirap istället för honung? :)

    • Inte bara sallad - Sara
      Postades 21:01h, 13 oktober Svara

      Hej! Tack så mycket :) Det tror jag absolut. Det är nog mest för att balansera dom sura vinbären med lite sött. Lycka till! :)