Kategorier
Taggar
Tortilla med fyllning

11 Okt Hembakade tortillabröd med linser, avokado och chipotledressing

Nu var det fredag igen, veckorna går verkligen fort. Idag tänkte vi ge oss in på djupt vatten och tipsa om ett alternativ till den klassiska fredagstacosen, men vi lovar att det är värt ett försök. Speciellt gott blir det om man gör egna tortillabröd, som faktiskt inte alls är så omständigt, och som är så mycket godare än dom platta och tråkiga bröden vi köper i butiken. Detta recept kom vi över på pinterest, så vi vill även passa på att tipsa om att det finns mycket att inspiration att hitta där. Vill ni följa oss så är det bara att klicka på länken uppe i höger hörn.
Receptet består av flera olika smaker som koriander, lime och chipotlepasta. Sistnämnda ingrediensen hade vi aldrig provat tidigare, men det har nu blivit en riktig favorit. Den har en väldigt rökig och stark smak som passar alldeles utmärkt i denna taco.

4 portioner
Fyllning: 
2 dl färsk koriander
5 dl turkisk yoghurt eller ett veganskt alternativ
1 lime
Ca 1 msk chipotlepasta (finns på tacohyllan)
3 dl gröna linser
6 dl vatten
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 frp ruccola
2 avokados
Salt & peppar
Olja till stekning

Tortillabröd(8st):
25g jäst
2½ dl vatten
½ tsk salt
6 dl vetemjöl
Olja till stekning

1. Börja med tortillabröden. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt salt och mjöl. Blanda till en deg och låt jäsa i ca 30 minuter. Under tiden kan du börja med fyllningen.

2. Mixa koriandern tillsammans med limesaft från limefrukten och blanda det sedan med yoghurt och smaka av med chipotlepastan.
3. Koka linserna i vattnet tills dom blivit mjuka, ca 20 minuter. Skölj sedan av dom och blanda ihop med ruccola.
4. Hacka zucchinin i bitar och pressa vitlöksklyftorna. Börja med att steka vitlöken i lite olja och tillsätt sedan zucchinin. Stek tills den är mjuk och smaka av med salt och peppar.
5. Dela avokado i bitar.

6. Tillbaka till tortillabröden. Dela degen i 8 bitar och kavla ut runda bröd av bitarna.
7. Stek bröden i en stekpanna med olja på vardera sida tills dom blivit gyllenbruna.
8. Fyll tortillabröden med fyllning och ha en riktigt smaklig måltid.

Tags:
,

Lämna en kommentar

Inga kommentarer