Kategorier
Taggar
En djup tallrik med grön ärtsoppa

23 Mar Grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche

En klassiker i dom svenska köken är ärtsoppan. Allra helst ska den ätas på torsdagar i kombination med ett par pannkakor. Men känner man sig lite vågad kan man byta ut dom gula ärtorna mot gröna istället. Då får man en ärtsoppa, som enligt mig, är snäppet godare faktiskt. Speciellt om man toppar den med pepparrotsfraiche. Det blir en snabblagad och billig middag som ändå känns väldigt lyxig.

4 portioner
1 gul lök
500 g frysta gröna ärtor
1 tärning grönsaksbuljong
7 dl vatten
2½ dl havregrädde
1½ dl vegansk crème fraiche
Riven pepparrot efter smak
Salt & peppar
Olja till stekning

1. Hacka löken och fräs den i oljan i en kastrull.
2. Tillsätt gröna ärtor, vatten och grönsaksbuljong och låt koka upp.
3. Efter att soppan har kokat i ca fem minuter mixar du den slät med en stavmixer.
4. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp igen. Salta och peppra efter eget tycke.
5. Blanda crème fraiche med önskad mängd pepparrot.
6. Servera soppan med pepparsrotsfraichen på toppen.

Lämna en kommentar

2 Kommentarer
  • Sandra
    Postades 19:27h, 27 mars Svara

    MMMM! Lagade precis denna, blev supergod :) testade att pressa lite citron över också, blev mumsigt :)